Història

Escola
Solc Nou
escolanova
autoritats
Escola Solc Nou
Escola Solc Nou

Història

L’Escola Solc Nou és un centre educatiu privat i concertat per la Generalitat de Catalunya que forma part de la Fundació Privada Escola Vicenciana. Actualment formem part de la xarxa d’escoles de la Provincia España Este de la Companyia de les Filles de la Caritat. I treballem seguint un model comú a la resta de col·legis: Projecte educatiu TESELA.

De caràcter religiós cristià, va ser fundada l’any 1957 per la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül amb la intenció de formar Ajudants Tècnics Sanitaris (A.T.S) donada la manca detectada en l’època en els hospitals de la comarca. La formació a l’escola la impartien metges i infermeres experts en la matèria, aconseguint un alt nivell de professionalitat per a les germanes que aquí es formaven.

L’any 1980, per la reforma educativa, l’escola es va orientar cap a la Formació Professional, iniciant-se en els cursos d’Auxiliar de Clínica i Llar d’Infants. Des de llavors, hem intentat donar als nostres alumnes el mateix rigor i excel·lència educativa amb la que es va iniciar, aconseguint un important grau de reconeixement en l’àmbit educatiu i professional.

Finalment, l’any 1999, i degut als requeriments del nou sistema educatiu, l’escola va orientar la formació cap als actuals Cicles Formatius, convertint-se en els que avui coneixem pel nom de Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria (CFGM), Tècnic en Farmàcia (CFGM) i Tècnic Superior en Educació Infantil (CFGS).

Cinquanta anys d’experiència avalen la qualitat acadèmica del centre i el sentit social que sempre s’integra a la tasca educativa. El futur es presenta com un repte de superació per la transformació social en la que ens trobem immersos actualment i des de l’escola ens hem compromès a formar persones integrals promovent els valors, les habilitats i els coneixements necessaris per a fer que l’alumnat adquireixi les competències necessàries que se li exigeixen en l’àmbit professional.

Des de SOLC NOU, us donem la benvinguda i ens posem a la vostra disposició per oferir-vos aspectes més detallats de la nostra escola i del projecte educatiu que portem a terme, així com per rebre els vostres suggeriments. En aquestes pàgines trobareu la informació que us permetrà conèixer més detalladament el nostre centre.