Jornada APS 2014 - 2015

El passat 15 d'Octubre al Solc Nou va gaudir d'una jornada per introduïr en els alumnes el concepte d'APS i tots els projectes que fa l'escola. Els nous alumnes van poder conèixer en què consisteix aquesta metodologia que forma part del nostre projecte educatiu.

Primer,  van visualitzar la pel·lícula "Cadena de favores" i van fer pluja de idees amb totes aquelles accions solidàries realitzades al llarg de la seva vida. Desprès en petits grups, van realitzar una primera definició del concepte d'APS i la van contrastar amb l'explicació del professor-tutor, que a través d'un power point i tres experiències d'APS de l'escola, els hi va ensenyar la metodologia d'APS.

A continuació, els alumnes van llegir unes fitxes amb altres experiències d'APS d'altres escoles i organitzacions i van haver de diferenciar entre el aprenentatge i el servei, diagnosticant la necessitat de l'entorn.Finalment, van crear un projecte d'aprenentatge servei on havien de possar un títol, descriure el tema, les necessitats, etc. Totes les seves idees les va plasmar en uns post-it's penjats en el suro de cada aula.

Amb aquesta jornada , els alumnes entenen millor la necessitat dels projectes APS, el seu concepte i se'ls motiva per quan l'hagin de possar en pràctica.